Na karty nemá smysl spěchat aneb Kdy se mi splní, co jste mi vyložila?

Už jsem vám tady o tom psala, ale protože se mě na to stále někdo ptá, ráda bych se o tom zmínila ještě jednou.
Tak předně – nedělám všeobecné výklady typu: Řekněte mi, co mě čeká.“ Když ke mně přijdete nebo chcete výklad po telefonu, vždycky od vás budu chtít konkrétní otázku nebo alespoň oblast, na kterou se budeme ptát. Nepracuju tak, že bych vám sama od sebe začala karty vykládat na to, co se vám v životě již stalo nebo aktuálně děje. Mám svůj vlastní styl, který se mi takhle osvědčil a takhle mi funguje.
A s tím souvisí další věc.

Pro karty čas neexistuje

Nemá smysl ptát se mě, ZA JAK DLOUHO nebo v jakém časovém horizontu se vám výklad splní. To vám přesně nikdy neřeknu. Ne snad proto, že bych nechtěla, ale proto, že pro karty jako takové ČAS NEEXISTUJE. Čas jsme si vymysleli my lidi, abychom se dokázali ve světě lépe orientovat, abychom si mohli plánovat a organizovat svůj program. Ale ve své podstatě čas není. To jen my máme tendence na něj tlačit a zoufat si, že něco dlouho trvá, že na to musíme dlouho čekat a podobně.

Když vám vyložím karty,nedokážu vám tedy říct: Tohle se stane za měsíc, tohle do roka. I kdybych to nakrásně udělala, nemá to s tím „časovým“ plánem vašeho života mnoho společného. Byl by to pouze MŮJ lidský odhad, to znamená, je to informace víceméně bezcenná. Ano, z některých karet, pokud je ve výkladu máte, vám můžu říct, že jistá událost bude mít rychlý spád nebo naopak, že si na určitou situaci budete muset pravděpodobně ještě počkat. Jestliže takovou kartu ve výkladu máte, hned vám to říkám nebo píšu. Ale nechtějte po mně, abych vám říkala konkrétní časové údaje nebo data. To bohužel nemůžu sloužit.

Některé kartářky klientům říkají, že vykládají např. na období následujícího roku. Vždycky jsem to svým způsobem obdivovala, jak to vlastně mohou vědět (zvlášť pokud se jejích výklady v tomhle časovém rozmezí skutečně plní). Věřím tomu, že když má člověk nějakou „extra schopnost“ nebo se kromě výkladu karet zabývá ještě jinou vědou či technikou (např. astrologie), existují možné způsoby, jak to konkrétní období určit nebo odvodit. Nicméně kolem a kolem se k tomuto tématu stavím tak, jak jsem uvedla výše.

Není potřeba ptát se karet 10x na jednu otázku

Stejně tak nemá smysl ptát se karet 10x během krátké doby na jednu situaci, pokud se ještě ani nestačila rozehrát a vyvinout tak, jak jsem vám vyložila. Opravdu málokdy vám v takovém případě z karet řeknu víc než už jsem řekla.

A jestli vás to uklidní, taky jsem si u někoho nechala vyložit karty a na jejich naplnění čekám v určité oblasti z mého pohledu už „zbytečně dlouho“ (v řádu let).

Neznamená to nutně hned to, že by se ta daná kartářka spletla a nebyla dobrá, ale zkrátka ještě nenastaly ty správné okolnosti a jak vy říkáte, ten čas, aby se v tomto výklad splnit mohl. Většině mých klientů se podle jejich zpětných vazeb moje výklady plní během roku. Ovšem nemůžu vám předem s jistotou říct, že to bude i váš případ. Jak věřím, na ty dobré a krásné věci bychom si měli (umět) i počkat. A nenaléhat na „čas“, na život ani na sebe, protože tím jen vytváříme odpor a tím pádem i prodlužujeme okamžik, kdy se „to něco“ může stát.

Monika
Jsem terapeut energetické psychologie & EFT, kouč a kartářka. Prostřednictvím EFT terapií i výkladů karet nahlížím s láskou a úctou do lidských příběhů a provázím a podporuji své klienty na jejich cestě ke zdraví, štěstí i úspěchu, na cestě zpět k sobě sama. Věřím, že sny se plní...když jim uvěříte a jdete jim naproti.