O pomocníkovi, kterého zvu ke karetním výkladům

Před několika lety jsem si pořídila kyvadlo. Fascinovalo mě, když jsem s ním viděla někoho pracovat a chtěla jsem se to taky naučit. Půjčila jsem si od kamarádky knížku o kyvadle. Obsahovala nespočet tabulek, s pomocí kterých se dalo kyvadlo zkoušet, trénovat, testovat.

Takto jsem projela spoustu tabulek a položila kyvadlu celou řadu otázek, u kterých odpověď zněla ANO – NE, abych se upevnila v tom, že ukazuje správně. Neměla jsem s kyvadlem ale žádný extra úžasný pocit. Přišlo mi to trochu málo. Vůbec jsem jej „necítila v ruce“ a s mírným zklamáním jsem ho uklidila do krabičky. Na rok.

Jak jsem dala sobě i kyvadlu druhou šanci

V březnu 2015 zemřela moje fenka, kterou jsme měli 10 let. Hodně jsem tenkrát plakala, byla jsem smutná a tak moc mě její odchod bolel, že jsem byla pár dní úplně mimo provoz. Tehdy jsem cítila velmi silné nutkání. Něco mi říkalo: VEM SI DO RUKY KYVADLO!!! A tak jsem poslechla. Nadepsala jsem si na papír abecedu a kyvadlo držela zhruba uprostřed. Najednou začalo neuvěřitelnou rychlostí lítat po papíru. Po chvilce se jeho pohyb ustálil a hrot začal směřovat na jednotlivá písmena. Až jsem najednou obdržela vzkazy:

JSI KLIDNÁ

JEŠTĚ PŘIJDE ČAS

Okamžitě jsem pochopila, že jsou to vzkazy od duše mojí milované Bekušky a rozbrečela jsem se ještě víc!

Od toho momentu mi ale bylo jasné, že jsem takto dostala jednoznačně znamení, že s kyvadlem to ještě nemám vzdávat. A že moje práce s ním bude založená především na předávání vzkazů lidem. Ano, ptám se kyvadla i na otázky typu ANO – NE, nicméně větší důvěru pociťuju při komunikaci s abecedou.

Přemýšlej, zkoumej, snaž se …

Vzkazy, které dostávám, bývají ve většině případů zašifrované. Předávám je proto přesně tak, jak přicházejí a nedávám k nim žádnou svou interpretaci, protože jak jsem zjistila, mnohdy vzkaz působí jednoznačně a až s odstupem času si můžeme uvědomit, že se dal pochopit ještě jinak, než se na první pohled zdálo.

Věřím, že každý si své vzkazy navnímá nejlépe a není mým úkolem podsouvat někomu v tomto svůj názor. A tak to ani nedělám. Občas, když potřebuji jasnou odpověď, „zlobím se“, že kyvadlo nekomunikuje víc čitelně. Když jsem například v nějaké oblasti života strachy bez sebe a kyvadlo mi napíše: NEBOJ SE, HOLKA!, vylítla bych z kůže! 🙂 S odstupem ale vždy vidím, že vědělo, proč to říká a že všechno dopadlo přesně podle jeho vedení. Děkuji za to!

Musím přiznat, že mě tahle jeho hravost baví a zdá se mi fér. Proč by nám mělo pod nos servírovat odpovědi? Vždyť je přece na nás, abychom se taky trochu zapojili do děje. Abychom přemýšleli, zkoumali, snažili se přijít na to, co je nám sdělováno. Je to zábava! Vždycky mě zaplaví naprosto skvělý pocit, když po usilovném přemýšlení všechno do sebe zapadne a já vzkaz konečně pochopím správně. Někdy to trvá pár dní, týdnů nebo i měsíců, ale můžu upřímně říct, že se vzkazy plní, byť znějí někdy opravdu šíleně!

Díky vzkazům, které mi kyvadlo zprostředkovává, se už podařilo několik úžasných věcí. Například najít ztraceného pejska, varovat před autonehodou mého kamaráda nebo třeba odeslat včas k lékaři ženu, která měla nález na děložním čípku.

Jsem tak VDĚČNÁ!

Čím déle s kyvadlem pracuji, tím více si uvědomuji, že je mi obrovským učitelem.

Učí mě:

  • Důvěřovat – sobě, Vesmíru – někdy se v životě stane, že se nacházíme v situaci, která pro nás není zrovna komfortní. Potřebujeme ji vyřešit, ale zdá se, že jsme v ní uvízli a že momentálně nemáme v rukách žádný nástroj, který by nám pomohl dostat se z nepříjemností ven. I já v takových situacích občas bývám. Když v tuto chvíli kyvadlo napíše vzkaz, který je sice povzbudivý a pozitivní, ale vypadá neuskutečnitelně vzhledem k aktuálním okolnostem, mívám tendence pochybovat o pravdivosti vzkazů.

Pak jsem moc vděčná za to, že skrze kyvadlo dostávám opakovaně ujištění a podporu, protože jsou momenty, kdy vlastně nemám(e) žádnou jinou oporu nebo chcete-li, jistotu, že se vzkazy naplní a vše dopadne dobře. A tak se s každým dalším kyvadlovým vzkazem učím důvěřovat. Ne vždy to bývá snadné. Nakonec však s obrovskou vděčností a pokorou uznávám, že ta důvěra stála za to.

  • Učí mě trpělivosti – my lidé bychom chtěli všechno hned, rychle, hlavně, ať nemusíme na nic čekat. Já se díky kyvadlu učím být trpělivá. Vypozorovala jsem, že mnohdy, když v nějaké souvislosti napíše, že se něco stane BRZY, může to být hned zítra, ale  třeba i v horizontu půl roku. A beru to na vědomí. Někdy bych taky ráda věci popohnala, ale v zásadě jsem kyvadlu vděčná za to, že mě dennodenně trénuje v trpělivosti.
  • Učí mě dívat se na život z více úhlů nebo očima druhého – troufám si tvrdit, že tohle je dovednost, kterou oplývám takřka celý život. Jako by to bylo v mém přirozeném nastavení.  Samozřejmě mi v tom mimo jiné pomáhají i EFT terapie, které vedu a karetní výklady. Jelikož se mi velmi často svěřují lidé se svými starostmi, je důležité, abych se dokázala na jejich situaci podívat jejich očima, přestože jsem se v ní třeba sama nikdy neocitla. A doufám, že se mi to přirozeně daří.
    Protože ale drtivá většina kyvadlových vzkazů nemá jen jedno vyznění, vede mě to k tomu, abych sama hledala další a další interpretace, abych pátrala po tom, co daný vzkaz mohl ještě znamenat. A tak zkoumám, hledám, rozhlížím se, spojuji souvislosti. A je to skvělá „detektivní“ práce. Vidím, že svět není jen černý nebo bílý. Hledám další a další možnosti, jak na danou situaci nahlížet a jak ji chápat. Takový trénink se pro život vždycky hodí.
  • Učí mě klidu – jak už jsem zmínila, velmi oblíbeným vzkazem kyvadla je věta: NEBOJ SE, HOLKA nebo VŠECHNO UŽ JE PŘIPRAVENO. Přestože jsou zrovna tyto dvě věty v podstatě velmi všeobecné, učím se díky nim zůstat v klidu a velmi mi pomáhají. Říkám si, že přece jen tak bych je nedostala.

Někdy jsou vzkazy, které dostávám opravdu hodně k zamyšlení. Třeba:

BOHA BOLÍ UCHO

DOVOL DŘEVU VONĚT

BUDE POTŘEBOVAT PRAVOU VÍRU

HOLKA, VYHNI SE VÁLCE S BOHEM

NEBOJ SE, DALŠÍ VLNA DORAZÍ

NAMALUJ SI DEN

BUDE POTŘEBOVAT VYŠETŘENÍ PRO VELKÉ HOLKY

Tak schválně – co (všechno) vás k těmto vzkazům napadne? 🙂

Přirozeně jsem ke svým karetním výkladům začala kyvadlo používat. Věřím, že i pro mé klienty může být velkým přínosem a báječným doplněním toho, co vnímám z karet. Jen se správně naladit a snažit se porozumět. Nakonec vzkazy vždy souhlasily.

Pracuji s kyvadlem skoro 4 roky v podstatě denně, a přesto mi celkem pravidelně vyráží dech tím, jak a co mi sděluje. Pokaždé si říkám věty jako: „Tak to je mazec!“ nebo „Tak to je hustý.“ 🙂 Pořád ještě asi úplně nechápu, jak je vlastně možné, že s kyvadlem zažívám tak dech beroucí WOW momenty! Ale už se to chápat ani nesnažím. Jenom děkuju za to, že se to děje! Děkuju za napojení, za naši spolupráci, za ty neuvěřitelné chvíle. DĚKUJU!

Monika
Jsem terapeut energetické psychologie & EFT, kouč a kartářka. Prostřednictvím EFT terapií i výkladů karet nahlížím s láskou a úctou do lidských příběhů a provázím a podporuji své klienty na jejich cestě ke zdraví, štěstí i úspěchu, na cestě zpět k sobě sama. Věřím, že sny se plní...když jim uvěříte a jdete jim naproti.